Juriu

Comisia de jurizare a fost formata din experti de top reprezentand principalele segmente ale industriei hoteliere si a ospitalitatii.

HOTELURI

SECTIUNE JURIZATA DE:
SORIN IONESCU, Fivestar Hospitality; KURT STROHMAYER, Aducco Management; LAURA TIUCA, Salans; BOGDAN STANCIU, Bitsoft; MIRCEA DRAGHICI, CB Richard Ellis; DRAGOS ANASTASIU, Eurolines; CORINA MARTIN, ANAT; GHEORGHE FODOREANU, Invitation Romania; LUCIAN BORONEA, Accent Travel; CARMEN PAVEL, J'info Tours; LUCIA MORARIU, Eximtours; DANIELA RAUREANU, PremieR Destinations; ION BIRIS, Tribeca Distribution; JAVIER GARCIA-DEL-VALLE, HappyTour Group

RESTAURANTE, BARURI SI CLUBURI

SECTIUNE JURIZATA DE: SORIN IONESCU, Fivestar Hospitality; KURT STROHMAYER, Aducco Management; LAURA TIUCA, Salans; BOGDAN STANCIU, Bitsoft; MIRCEA DRAGHICI, CB Richard Ellis; DRAGOS ANASTASIU, Eurolines; CORINA MARTIN, ANAT; GHEORGHE FODOREANU, Invitation Romania; LUCIAN BORONEA, Accent Travel; CARMEN PAVEL, J'info Tours; LUCIA MORARIU, Eximtours; DANIELA RAUREANU, PremieR Destinations; JAVIER GARCIA-DEL-VALLE, HappyTour Group

AGREMENT

SECTIUNE JURIZATA DE: IGAEL PORECKI, JW Marriott Hotel; MEDA VASILIU, JW Marriott Hotel;SORIN IONESCU, Fivestar Hospitality; KURT STROHMAYER, Aducco Management; MARTEN SCHOENROCK, Intercontinental; LAURA TIUCA, Salans; BOGDAN STANCIU, BitSoft; MIRCEA DRAGHICI, CB Richard Ellis;DRAGOS ANASTASIU, Eurolines; CORINA MARTIN, ANAT; GHEORGHE FODOREANU, Invitation Romania; LUCIAN BORONEA, Accent Travel; MICHELE MEONI, Continental Hotels; DAN VOLENTIR, Ana Group; CARMEN PAVEL, J'info Tours; LUCIA MORARIU, Eximtours; DANIELA RAUREANU, PremieR Destinations; ION BIRIS, Tribeca Distribution; JAVIER GARCIA-DEL-VALLE, HappyTour Group

TURISM

SECTIUNE JURIZATA DE: IGAEL PORECKI, JW Marriott Hotel; MEDA VASILIU, JW Marriott Hotel; SORIN IONESCU, Fivestar Hospitality; KURT STROHMAYER, Aducco Management; MARTEN SCHOENROCK3, Intercontinental; LAURA TIUCA, Salans; BOGDAN STANCIU, BitSoft; MIRCEA DRAGHICI, CB Richard Ellis; CORINA MARTIN, ANAT; LUCIAN BORONEA, Accent Travel; MICHELE MEONI, Continental Hotels; DAN VOLENTIR, Ana Group; ION BIRIS, Tribeca Distribution.

DISTINCTIE PENTRU EXPERIENTA SI EXCELENTA

SECTIUNE JURIZATA DE: IGAEL PORECKI, JW Marriott Hotel; MEDA VASILIU, JW Marriott Hotel; SORIN IONESCU, Fivestar Hospitality; KURT STROHMAYER, Aducco Management; MARTEN SCHOENROCK, Intercontinental; LAURA TIUCA, Salans; BOGDAN STANCIU, BitSoft; MIRCEA DRAGHICI, CB Richard Ellis; DRAGOS ANASTASIU, Eurolines; CORINA MARTIN, ANAT; GHEORGHE FODOREANU, Invitation Romania; LUCIAN BORONEA, Accent Travel; MICHELE MEONI, Continental Hotels; DAN VOLENTIR, Ana Group; CARMEN PAVEL, J'info Tours; LUCIA MORARIU, Eximtours; DANIELA RAUREANU, PremieR Destinations; ION BIRIS, Tribeca Distribution; JAVIER GARCIA-DEL-VALLE, HappyTour Group

Dragos Anastasiu
Presedinte, Eurolines Romania

Dragos Anastasiu este Presedinte al grupului Eurolines Romania, ce reuneste cea mai mare retea de agentii de turism din tara si unul dintre cei mai importanti transportatori rutieri de persoane. Pe langa aceste 2 companii, Dragos Anastasiu s-a implicat activ in crearea si dezvoltarea altor firme- rent a car, servicii si solutii IT, taxi, leasing si imobiliare. Din 2007 a adaugat experientei sale manageriale si pe aceea de Business Angel, sustinand start-up-uri in diverse directii de business, diferite de domeniile in care activeaza de peste 15 ani. In perioada 2007-2009, Dragos Anastasiu a ocupat functia de Presedinte al ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism).

Michele Meoni
Chief Operating Officer, Continental Hotels

Michele Meoni ocupa functia de Chief Operating Officer in cadrului grupului Continental Hotels, liderul de piata in privinta numarului de camere direct administrate si branduri asociate. Michele Meoni face parte din management-ul tuturor locatiilor Continental din Romania, reprezentand 14 hoteluri intre 2 si 5 stele. Michele Meoni detine un EMBA obtinut in cadrul City University Business School ( CASS), diploma in studii de management (DMS) in cadrul Westminster University, alaturi de un training de 2 ani in management hotelier realizat la Forte Hotels. Michele Meoni detine 25 de ani de experienta in managementul operational hotelier, incluzand 10 ani in cadrul tour-operatorilor, agentiilor de turism, coach management si 15 ani desfasurati in industria hoteliera.

Kurt Strohmayer
Managing Director, ADUCCO MANAGEMENT

Kurt Strohmayer este fondatorul companiei ADUCCO Management, avand sediul central in Romania si o sucursala la Viena. Principalele domenii de activitate ale companii includ serviciile de consultanta, dezvoltare si organizarea afacerii pentru investitorii in hoteluri, statiuni si centre spa. Kurt Strohmayer este un experimentat specialist in industria hoteliera, detinand un background in acest domeniu din 1977, lucrand in managementul hotelier la nivel global pentru mari grupuri hoteliere precum: Marriott, Hilton si Renaissance. Kurt Strohmayer face parte de asemenea din conducerea Consiliului Investitorilor Straini, Austrian Business Club, United Way Romania, the Junior Achievement Program si este membru al Camerelor de Comert Americane si Germane din Romania.

Lucian Boronea
General Manager, Accent Travel & Events

In prezent director general al agentiei de turism Accent Travel & Events, functie pe care o ocupa din 1999, Lucian Boronea detine o semnificativa experienta manageriala. Astfel, intre 1994 – 1999, Lucian s-a ocupat in cadrul TAROM de strategiile de dezvoltare si eficientizare pentru multiple rute aeriene externe. Licentiat al Academiei de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Comert, experienta lui Lucian este sustinuta si de multiple cursuri de specializare in cadrul Air France, TAROM, Centrul European al Industriei Aerospatiale si de Aviatie, ANAT si Ministerul Turismului si Dezvoltarii Regionale. Experienta sa profesionala este completata si de cursul PDHM (Postgraduate Diploma in Hospitality Management) , organizat de catre “The Royal Institute of Hospitality Management” in cooperare cu “L’Ecole hoteliere de Lausanne”

CORINA MARTIN
Presedinte, ANAT

Din anul 2009 ocupand functia de Presedinte al Patronatului Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (A.N.A.T.), Corina Martin detine o experienta bogata ca manager si director in cadrul diverselor institutii din aceasta industrie. Astfel, Corina Marin este la al doilea mandat ca presedinte atat al Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania ( F.A.P.T.) cat si al Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunarii. Corina Martin si-a format experienta profesionala incepand cu 1991, detinand functii manageriale in cadrul mai multor agentii si companii cu activitati turistice din Constanta si Bucuresti.

SORIN IONESCU
Managing Partner, Fivestar Hospitality

Experienta profesionala a lui Sorin Ionescu a inceput in 1998, in cadrul a doua companii multinationale de servicii de consultanta, Capgemini si Roland Berger Strategy Consulting. Dupa experienta castigata, Sorin Ionescu a inceput propria afacere, prin lansarea companiei specializate in consultanta, Fivestar Hospitality. Sorin Ionescu combina multiplele competente la nivel de diverse industrii (ospitalitate, imobiliare, FMCG, financiar, energie, farmaceutica, auto) cu abitilitati metodologice in domenii precum dezvoltarea, pre-lansarea si managementul hotelier. Dupa ce a absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti si Colegiul German Goethe, Sorin Ionescu si-a continuat studiile cu o diploma semnata de Alteta sa Regala Principesa Margareta a Romaniei, Ruud Reuland, director general al Scolii Hoteliere de la Lausanne (EHL) si Dumitru Porojan, vice-presedinte al Fundatiei Regale de Management al Ospitalitatii.

Bogdan Stanciu
General Manager, Bit Soft

Bogdan Stanciu este actionar si director general din 1994 al BIT SOFT, companie care se realizeaza programe de gestiune pentru hoteluri si restaurante si este distribuitor unic al produselor Micros Fidelio in Romania. Bogdan Stanciu detine o experienta legata de programare si industria de IT Software&Hardware dedicata industriei ospitalitatii. Astfel, din 1988, Bogdan Stanciu a facut parte ca analist programator, din echipa care a dezvoltat prima solutie de gestiune hoteliera din Romania.

Lucia Nora Morariu
Presedinte -Director General, Eximtur

Experienta profesionala a Luciei Morariu este fundamentata in mare masura pe activitatile de management desfasurate in cadrul Eximtur, agentie de turism cu sediul in Cluj Napoca. Atat din 2008 cat si in perioada 1993-2007, Lucia Morariu a ocupat functia de presedinte-director general in cadrul Eximtur. Timp de un an, intre 2007 si 2008, Lucia Morariu a ocupat functia de Secretar de Stat in cadrul Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale dar dupa acest mandat, s-a reintors la Eximtur ca director general.

GHEORGHE FODOREANU
General Manager, Invitation Romania Travel

In prezent general manager al agentiei de turism Invitation Romania Travel, Gheorghe Fodoreanu este din 2007 si presedintele si actionarul grupului de firme Invitation Invest. Anterior, intre1990 si 2007, Gheorghe Fodoreanu a fost coactionar si presedinte al al grupului Simpa Sport – Visit Romania – CWT si managerul relatiilor externe in cadrul grupului Simpa Turism/Nouvelles Frontieres. A obtinut o serie de premii si distinctii in zona turismului, culturii si sportului, precum: Premiul clientelei Thomas Cook Franta si Omul anului din turism, premiul FIJET, obtinute in 2009 si calitatea de partener oficial al JO de la Vancouver din 2010. In acest an, este partener de promovare a Festivalului George Enescu ce va avea loc in luna septembrie, urmand ca in 2012, sa fie partener oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra.

Marten Schoenrock
General Manager, InterContinental Bucharest

Marten Schoenrock detine o bogata experienta in industria ospitalitatii, cu 17 ani de experienta in cadrul InterContinental Hotels Group. Inainte de a ocupa functia de general manager al InterContinental Bucuresti, Marten Schoenrock a detinut functia de hotel manager al InterContinental Berlin. Anterior, a ocupat functii de conducere in cadrul aceluiasi grup hotelier, atat in Europa cat si in Statele Unite, in orase precum: Köln, Leipzig, Vienna, Tashkent, Chicago, si Dallas. La 44 de ani, Marten Schoenrock detine o vasta specializare in industria Food & Beverages, lucrand ca director F&B in cadrul lantului hotelier in orase precum Vienna, Tashkent si Chicago. Din ianuarie 2009, Marten Schoenrock este general manager al hotelului InterContinental Bucuresti.

Laura Tiuca
Head of the Hospitality and Leisure Group, Salans Bucharest

Laura Tiuca este Managing Counsel, Co-Lider al Grupului Global de Real Estate pe Bucuresti si de asemenea conduce grupul local de Hosptality and Leisure. A fost avocat coordonator in tranzactii importante pentru mari lanturi hoteliere ca Hilton, Marriott si ACCOR, si a lucrat intensiv pentru proprietarul hotelului InterContinental din Bucuresti. In cei peste noua ani de experienta a fost deseori implicata in tranzactii cheie de pe piata romaneasca, cum ar fi primul Partneriat Public-Privat din Romania si a acordat consultanta pentru dezvoltarea unor centre comerciale ce au presupus investitii de zeci de milioare de euro. Experienta ei in real estate include structurarea investitiilor, achizitii, leasing si dezvoltare pentru toate tipurile de portofolii imobiliare – centre comerciale, complexuri rezidentiale, spatii logistice si de birouri. Lucreaza in mod curent cu contracte de tip FIDIC si alte tipuri de contracte necesare pentru dezvoltarea si managementul a astfel de proiecte. Laura Tiuca detine de asemenea o bogata experienta in sectoarele fuziuni si achizitii, financiar-bancar, mediu si litigii si arbitraj, incluzand contestatii pentru autorizatii si avize de construire.

Dan Volentir
Regional Business Development Director, Ana Hotels

Din iunie 2008 Regional Business Development Director in cadrul Ana Hotels, Dan Volentir detine o extinsa expertiza manageriala in domeniul hotelier, cu mai mult de 14 ani de experienta in pozitii de conducere pentru diverse lanturi hoteliere din tara si strainatate. Anterior pozitiei ocupate in prezent, Dan Volentir a lucrat ca Business Development Director pentru un proiect in cadrul Rin Grand Hotel si ca General Manager pentru Ana Hotels in Poiana Brasov. Alaturi de experienta castigata in cadrul lanturilor hoteliere romanesti, Dan Volentir si-a consolidat aria de expertiza lucrand ca Revenue Manager pentru Hilton, in orase precum Frankfurt si Sofia. Detine de asemenea si un titlu de MBA in cadrul The Open University.

Igael Porecki
General Manager, JW Marriott Bucharest Grand Hotel

Igael Porecki detine o experienta substantiala in zona de servicii catre clienti , castigata in cei peste 38 de ani petrecuti in industria hoteliera, cu 33 de ani ocupati in functii de conducere. Din 2009, Igael Porecki este General Manager al JW Marriott Bucharest Grand Hotel, dupa ce, anterior, intre 2004-2009, a condus ale doua hoteluri sub brandul Marriott, Tbilisi Marriott Hotel si Courtyard by Tbilisi Marriott. Inainte de 2000, Igael Porecki si-a consolidat experienta manageriala in industria hoteliera lucrand ca General Manager pentru Renaissance Tel-Aviv Hotel. In anii anteriori, Igael Porecki a ocupat functii precum Director de vanzari, Manager al departamentului de Front Office & Reservations sau Front Office Shift Leader in cadrul Grand Beach Hotel Tel Aviv.

Meda Annemarie Vasiliu
Director of Sales and Marketing, JW Marriott Bucharest Grand Hotel

Meda Annemarie Vasiliu detine mai mult de 10 ani de experienta in vanzari si servicii clienti, cu 5 ani experienta in agentii de turism si 10 ani de experienta in cadrul JW Marriott Bucharest Grand Hotel. In ultimii 4 ani, Meda Annemarie Vasiliu conduce departamentul de Vanzari&Marketing in cadrul aceluiasi hotel. Meda este responsabila in cadrul aceste pozitii de setarea strategiei si planurilor de vanzari anuale ale hotelului, crearea si aplicarea metodologiilor de indeplinire a sarcinilor si performantelor pentru fiecare specialist in vanzari din companie. Se ocupa in acelasi timp de recrutari si consiliere, dezvolta planul de marketing al hotelului si mentine relatia fata de partenerii si clientii strategici.

Javier Garcia del Valle
Executive Vice President, Happy Tour

Cu o experienta de peste 25 de ani in industria de turism, Javier Garcia del Valle ocupa din 2009 functia de vicepresedinte executiv al agentiei de turism Happy Tour, companie lider pe segmentul pietei agentiilor de turism din Romania. In ultimii 3 ani, Javier Garcia del Valle a pus bazele consolidarii companiei, prin doua achizitii efectuate in 2010, Paravion.ro si Travel House. Nascut in Malaga, Javier Garcia del Valle este absolvent al Universitatii in Madrid si licentiat in Managementul turismului la aceasta universitate. Educatia sa a fost de asemenea consolidata de cursuri de marketing in turism, managementul companiilor de turism, management, finante si contabilitate in industria hoteliera. Experienta sa profesionala include de asemenea, pozitii de management detinute la companii din diverse zone ale lumii, precum: Savitur (Malaga, Spain), Raytur Travel (Malaga in Spania si Beijing inChina) and Grand Circle Corporation (Boston, USA).

MIRCEA DRAGHICI
Project Manager, Hotels advisory, CBRE

Mircea Draghici detine peste 10 ani de experienta in industria ospitalitatii, acoperind niveluri diferite, de la operatiuni hoteliere, in cadrul JW Marriott Hotel si Tempo Hotel, pana la consultanta hoteliera la nivel guvernamental (Ministerul Turismului) si la nivelul asociatiilor ne-guvernamentale, precum functia de Secretar General in cadrul Asociatiei Generale a Agentiilor de Turism (ANAT). In cadrul Ministerului Turismului, Mircea a ocupat functia de expert in cadrul departamentului de Relatii Internationale, responsabil pentru afacerile externe. A fost primul roman care a urmat programul de MBA in 2007, in cadrul Ecole Hôtelière de Lausanne. De asemenea, a contribuit la dezvoltarea serviciilor CBRE Hotels din Romania. Mircea Draghici este de asemenea membru al retelei EHL Alumni, si face parte din Skal International Club – Bucharest si al ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania)